Isolatie Blesdijke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Blesdijke? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen zoals vliering isoleren of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze website tref je diverse informatie over isolatie Blesdijke. We staan stil bij topics als naden en kieren dichten en stappenplan woningisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-blesdijke-8398

 • Interessante terugverdientijd
 • Een aangename leefomgeving
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Je kunt veel zelf doen
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8398
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf lees jij de interessantste methodes om een woning in Blesdijke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Blesdijke is financieel toegankelijk (ongeveer € 770 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten fluctueren rond de €1825 en het resultaat is zo’n €210, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Blesdijke kost zo’n €4900. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Daarmee bespaar je ong. €890, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verscheidene alternatieve alternatieven. In onderstaande tekst benoemen we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Blesdijke (april 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of wellicht een bewuste samenleving? Woning Blesdijke isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 op jaarbasis. Op deze pagina vind je de verwachte kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Blesdijke. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4350)
€705
(€5700)
€1120
(€8250)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€290
(€2100)
€380
(€2950)
Spouwmuur€335
(€800)
€470
(€1900)
€880
(€3350)
HR++ glas€235
(€2850)
€315
(€3200)
€410
(€4500)
isolatie blesdijke 8398

Interessante Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Blesdijke?

Waarom mijn woning in Blesdijke isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Verder neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3950, dat betekent een winst van 340, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige investeringen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina bekijk je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Formido, Praxis, Hubo, Multimate, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 20% van de kosten mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Blesdijke extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Blesdijke. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Blesdijke wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Blesdijke voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Blesdijke. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen