Isolatie Langelille

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Langelille? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Met een investering zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Langelille. Je kunt denken aan onderwerpen als tochtprofielen en PIR isolatie. Meteen besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-langelille-8484

 • Veel minder betalen voor energie
 • Meer warmte en minder vocht
 • Goed voor het klimaat
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8484
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website achterhaal jij de populairste manieren om jouw woning in Langelille te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Langelille kan erg voordelig (rond de € 780 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €205 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De tarieven bedragen zo’n €1800 en het bespaart circa €190, ieder jaar weer. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, folie, steenwol, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Langelille kost zo’n €5150. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Het rendement is al snel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Dit levert op circa €820 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we verschillende vaak toegepaste alternatieven. Hierna benoemen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Langelille (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere wereld? Woning Langelille isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2050 m3. Dat komt neer op €1400 per jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de totale prijs in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Langelille. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3700)
€885
(€7200)
€1080
(€8450)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€195
(€2550)
€330
(€2750)
Spouwmuur€380
(€1025)
€720
(€2125)
€950
(€3025)
HR++ glas€235
(€2900)
€335
(€3675)
€375
(€4975)
isolatie langelille 8484

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Langelille?

Waarom mijn woning in Langelille isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Delta en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600 en besparen tot €230 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze website komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Karwei, Multimate, Formido, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 15% van de factuur kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Langelille extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor opties in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is evident: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Langelille. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Door middel van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Langelille wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Langelille voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Langelille. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen