Isolatie Ter Idzard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ter Idzard? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel zoals isolatie van de spouw en isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie Ter Idzard. Je kunt denken aan vraagstukken over vliering isoleren en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-ter-idzard-8476

 • Snelle terugverdientijd
 • Weinig last meer van vocht
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Hogere woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8476
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna vind jij de meest toegepaste methodes om je woning in Ter Idzard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ter Idzard is goed te betalen (rond de € 890 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €235 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen liggen rond €1875 en je bespaart al snel €285 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, icynene, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ter Idzard kost je zo’n €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1180. De besparing loopt op tot €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13300. Het rendement is ongeveer €970 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we nog een aantal mogelijke werkzaamheden. Hieronder bespreken we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Ter Idzard (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en uiteraard een groenere toekomst? Woning Ter Idzard isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. Dat komt neer op €1025 p/jaar. Op deze website kijken we naar de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Ter Idzard. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4300)
€875
(€5700)
€1230
(€8350)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€170
(€2000)
€390
(€3450)
Spouwmuur€330
(€1525)
€590
(€2800)
€905
(€3600)
HR++ glas€220
(€2900)
€335
(€3250)
€425
(€5325)
isolatie ter-idzard 8476

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Ter Idzard?

Waarom mijn woning in Ter Idzard isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3875, waarbij u een besparing realiseert van €240 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hierna lees je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Karwei, Formido, Praxis, Hornbach, Gamma, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Door de ondersteuning van een subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Ter Idzard een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Ter Idzard. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Ter Idzard wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ter Idzard voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Ter Idzard. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen