Isolatie Munnekeburen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Munnekeburen? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met relatief eenvoudige maatregelen als vliering isoleren en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over isolatie Munnekeburen. Dit kan gaan om thema’s als triple glas en schijntocht. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-munnekeburen-8485

 • Besparen op energiekosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder impact op het milieu
 • Minder storende geluiden
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8485
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website bekijk je de meest populaire manieren om jouw woning in Munnekeburen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Munnekeburen is interessant (vanaf plusminus € 720 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €205 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen variëren rond €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, icynene, steenwol, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Munnekeburen kost ongeveer €4700. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. De winst is plusminus €840 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we nog meer rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Munnekeburen (april 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en natuurlijk een milieuvriendelijke samenleving? Woning Munnekeburen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. Dat is dus al gauw €1150 (jaarlijks). Onderstaand berekenen we de kosten (bij benadering) op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Munnekeburen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4300)
€825
(€6000)
€970
(€9100)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€235
(€2150)
€375
(€3000)
Spouwmuur€295
(€1600)
€660
(€2525)
€910
(€3150)
HR++ glas€205
(€2500)
€265
(€4200)
€395
(€5025)
isolatie munnekeburen 8485

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Munnekeburen?

Waarom mijn woning in Munnekeburen isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100 en geeft een besparing van €230, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je praktische info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hubo, Formido, Hornbach, Karwei. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Dankzij opties voor subsidie wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 20% van de tarieven krijg je weer terug.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Munnekeburen extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Munnekeburen. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Munnekeburen wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Munnekeburen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Munnekeburen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en structureel lagere energielasten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen