Isolatie Oldelamer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oldelamer? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen zoals isolatie van de garage en isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Oldelamer. We bespreken thema’s als HR++ glas en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-oldelamer-8486

 • Lagere stookkosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Ook akoestische isolatie
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8486
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna tref je de meest toegepaste manieren om jullie woning in Oldelamer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oldelamer kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 880 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn zo’n €1925 en je bespaart al snel €195 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, folie, steenwol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oldelamer kost je zo’n €5700. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1170. Het rendement is al snel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13000. Het voordeel is circa €920 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er allerlei rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oldelamer (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of een energiebewuste samenleving? Woning Oldelamer isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl ontdek je de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Oldelamer. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4150)
€625
(€5150)
€1220
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€270
(€1800)
€315
(€2800)
Spouwmuur€200
(€950)
€740
(€2200)
€785
(€3500)
HR++ glas€205
(€2325)
€310
(€3875)
€375
(€5400)
isolatie oldelamer 8486

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen voor een isolatiespecialist in Oldelamer?

Waarom mijn woning in Oldelamer isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450 en geeft een besparing van €280 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Hierdoor achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Onderstaand tref je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hubo, Formido, Gamma, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 15% van de onkosten krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Oldelamer een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Oldelamer. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Via het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Oldelamer wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om enkel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Oldelamer voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Oldelamer. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en structureel lagere energielasten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen