Isolatie De Blesse

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in De Blesse? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van de binnengevel of isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie De Blesse. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie en koudebruggen. Meteen besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-de-blesse-8397

 • Interessante terugverdientijd
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Milieubewuste keuze
 • Buitengeluid absorberen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8397
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf tref je de interessantste acties om je woning in De Blesse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in De Blesse kan zeer goedkoop (om en nabij de € 920 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €200 per jaar (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De prijzen variëren rond €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in De Blesse kost ongeveer €4950. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. De potentiële besparing ligt op €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Het rendement is ong. €770 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we meerdere mogelijke opties. In het volgende overzicht vermelden we de populairste oplossingen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in De Blesse (maart 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende samenleving? Woning De Blesse isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. Dat is dus al gauw €800 per jaar. Op ons isolatie portaal vind je de totale kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in De Blesse. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3050)
€735
(€6350)
€1240
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€210
(€2600)
€310
(€2950)
Spouwmuur€235
(€1200)
€550
(€2350)
€815
(€3400)
HR++ glas€250
(€2250)
€275
(€4050)
€450
(€5050)
isolatie de-blesse 8397

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in De Blesse?

Waarom mijn woning in De Blesse isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3800 en geeft een besparing van €205 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder check je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma, Formido, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Door te profiteren van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 25% van de factuur mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in De Blesse extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in De Blesse. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan De Blesse wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in De Blesse voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in De Blesse. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen