Isolatie Oldeholtwolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Oldeholtwolde? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen zoals spouwmuurisolatie en deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je diverse informatie over isolatie Oldeholtwolde. Je komt meer te weten over topics als isolatie van de dakkapel en koudeval. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oldeholtwolde-8477

 • Elke maand besparen op energie
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Maak je huis stiller
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8477
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Oldeholtwolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oldeholtwolde is goedkoop beginnend bij € 750 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €270 per 12 maanden (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De tarieven variëren rond €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, glaswol, dekens, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oldeholtwolde kost zo’n €5400. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1240. De besparing loopt op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. De winst is zo’n €870 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook bestaan er meerdere interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Oldeholtwolde (maart 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Woning Oldeholtwolde isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 op jaarbasis. Hierna calculeren we de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Oldeholtwolde. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3300)
€745
(€5600)
€1180
(€8450)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€255
(€1600)
€300
(€3300)
Spouwmuur€355
(€1725)
€570
(€2050)
€800
(€3075)
HR++ glas€205
(€2250)
€325
(€3100)
€445
(€4650)
isolatie oldeholtwolde 8477

Actuele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Oldeholtwolde?

Waarom mijn woning in Oldeholtwolde isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3425, dat betekent een winst van 265, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige klussen zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je meer info over veel gebruikte types. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Formido, Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 15% van de factuur zijn terug te vragen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Oldeholtwolde een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Oldeholtwolde. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Oldeholtwolde wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oldeholtwolde voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Oldeholtwolde. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen