Isolatie Oldetrijne

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oldetrijne? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hieronder komen we met diverse informatie over isolatie Oldetrijne. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals bodemisolatie en spouwanker. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-oldetrijne-8479

 • Een flink lagere energierekening
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8479
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand bekijk jij de meest rendabele manieren om jouw woning in Oldetrijne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oldetrijne is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 800 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1850 en het rendement ligt op zo’n €195 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Oldetrijne kost doorgaans €5000. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Dit levert op pakweg €860 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zien we verscheidene aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de populairste vormen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Oldetrijne (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een CO-2 reducerende toekomst? Woning Oldetrijne isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2150 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Oldetrijne. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3100)
€805
(€4600)
€920
(€8850)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€215
(€2000)
€315
(€2950)
Spouwmuur€365
(€1150)
€600
(€2125)
€815
(€3600)
HR++ glas€220
(€1900)
€260
(€3250)
€430
(€4650)
isolatie oldetrijne 8479

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Meer weten over de isolatiespecialist in Oldetrijne?

Waarom mijn woning in Oldetrijne isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550, waarbij u een besparing realiseert van €245 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand komen we met meer info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de factuur krijg je weer terug.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Oldetrijne een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oldetrijne. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Middels ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Oldetrijne wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere geen HR++ glas, gammele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Oldetrijne voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Oldetrijne. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en structureel lagere energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen