Isolatie Nijeholtpade

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nijeholtpade? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld dubbel glas en isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina komen we met bruikbare informatie over isolatie Nijeholtpade. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de dakkapel en PIR isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-nijeholtpade-8475

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Snel te plaatsen
 • Hogere woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8475
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop tref je de meest interessante toepassingen om een woning in Nijeholtpade te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nijeholtpade is interessant (rond de € 880 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn gemiddeld €1725 en de winst ligt rond de €195 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Nijeholtpade kost zo’n €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. De besparing loopt op tot €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Daarmee bespaar je om en nabij €820 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we meerdere vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Nijeholtpade (april 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning Nijeholtpade isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 per 12 maanden. Hierna check je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Nijeholtpade. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4200)
€665
(€4650)
€960
(€8650)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€270
(€2350)
€315
(€2950)
Spouwmuur€260
(€800)
€610
(€2325)
€815
(€3450)
HR++ glas€205
(€2625)
€330
(€3500)
€350
(€4925)
isolatie nijeholtpade 8475

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Meer weten over de isolatiespecialist in Nijeholtpade?

Waarom mijn woning in Nijeholtpade isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote klussen als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze website ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hornbach, Multimate, Formido, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Door een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n een kwart van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Nijeholtpade een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Nijeholtpade. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nijeholtpade wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Nijeholtpade voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Nijeholtpade. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen