Isolatie Slijkenburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Slijkenburg? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je belangrijke informatie over isolatie Slijkenburg. We gaan aan de slag met items als je spouwmuur isoleren en de groene lening. Meteen besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-slijkenburg-8489

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een optimale leefomgeving
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Voor klein en groot budget
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8489
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf vind jij de meest populaire stappen om jouw woning in Slijkenburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Slijkenburg kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 900 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €265 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten liggen rond €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, icynene, glaswol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Slijkenburg kost plusminus €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Daarmee bespaar je zo’n €780 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we meerdere populaire werkzaamheden. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Slijkenburg (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en ook een energiebewuste maatschappij? Woning Slijkenburg isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2550 m3. De besparing komt neer op €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna vind je de totale prijs op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Slijkenburg. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3250)
€875
(€7350)
€1090
(€9000)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€240
(€2650)
€385
(€3250)
Spouwmuur€215
(€1500)
€530
(€2325)
€865
(€3175)
HR++ glas€230
(€2550)
€260
(€3200)
€420
(€5050)
isolatie slijkenburg 8489

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Slijkenburg?

Waarom mijn woning in Slijkenburg isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Greenchoice of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3025 en dat bespaart tot €340, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige acties zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. In de box hieronder vind je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo, Multimate, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 25% van de kosten krijg je weer terug.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Slijkenburg een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Slijkenburg. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Slijkenburg wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Slijkenburg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Slijkenburg. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen