Isolatie Wolvega

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wolvega? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw of isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna lees je bruikbare informatie over isolatie Wolvega. We zoomen in op items als de schuur isoleren en PIR isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-wolvega-8471

 • Flinke besparing
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8471
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna bekijk je de populairste acties om jouw woning in Wolvega te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wolvega is voordeling (om en nabij de € 810 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €250 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn ongeveer €1900 en de besparing loopt op tot €275 p/jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wolvega kost om en nabij de €4700. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Je profiteert van ong. €840 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens onderscheiden we diverse rendabele opties. In het volgende overzicht bespreken we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Wolvega (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Wolvega isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. Dat komt neer op €975 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Wolvega. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3850)
€855
(€6150)
€1030
(€8950)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€215
(€2050)
€360
(€2900)
Spouwmuur€310
(€1500)
€560
(€2275)
€925
(€3100)
HR++ glas€190
(€2275)
€325
(€3650)
€365
(€4850)
isolatie wolvega 8471

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Wolvega?

Waarom mijn woning in Wolvega isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Engie of Vandebron, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000 en geeft een besparing van €285 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze website check je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Karwei, Praxis, Formido, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Door te profiteren van een subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20% van de factuur mag je terugvorderen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Wolvega extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Wolvega. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wolvega wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Wolvega voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Wolvega. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen