Isolatie Peperga

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Peperga? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een paar maatregelen als isolatie van schuine dak en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Peperga. Dit kan gaan om onderwerpen als naden en kieren dichten en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-peperga-8396

 • Elke maand besparen op energie
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Rust en comfort in huis
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8396
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal je de populairste werkzaamheden om jullie woning in Peperga te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Peperga is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 760 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 p/jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Peperga kost zo’n €4800. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13500. Het voordeel is plusminus €850 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we diverse populaire opties. In de volgende paragraaf vermelden we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Peperga (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiezuinige gemeenschap? Woning Peperga isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2925 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 per 12 maanden. Hierna tref je de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Peperga. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4300)
€885
(€6000)
€1200
(€8750)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€215
(€2250)
€315
(€3050)
Spouwmuur€295
(€1550)
€420
(€1925)
€880
(€3450)
HR++ glas€190
(€1975)
€335
(€4075)
€400
(€5400)
isolatie peperga 8396

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Peperga?

Waarom mijn woning in Peperga isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Budget Energie of NLE, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800 en besparen tot €275 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide activiteiten zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. In de box hieronder komen we met nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Multimate, Formido, Karwei, Praxis. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Dankzij een subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij een kwart van de offerte mag je terugvragen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Peperga een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor opties in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Peperga. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Via het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Peperga wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Peperga voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Peperga. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam warm huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen