Isolatie Oldeholtpade

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oldeholtpade? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak en deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal tref je uitgebreide informatie over isolatie Oldeholtpade. We bespreken thema’s als radiatorfolie en R-waarde. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-oldeholtpade-8474

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8474
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop ontdek jij de interessantste manieren om jullie woning in Oldeholtpade te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oldeholtpade is interessant (plusminus € 900 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €295 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1775 en het bespaart circa €285 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oldeholtpade kost plusminus €4700. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12300. De winst is pakweg €960 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er verschillende rendabele alternatieven. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest rendabele opties.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Oldeholtpade (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijk een energiebewuste toekomst? Woning Oldeholtpade isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 (jaarlijks). Op deze pagina check je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Oldeholtpade. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4350)
€745
(€7200)
€1210
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€290
(€1800)
€345
(€3050)
Spouwmuur€270
(€1075)
€510
(€2300)
€930
(€3125)
HR++ glas€225
(€2350)
€300
(€3675)
€380
(€5250)
isolatie oldeholtpade 8474

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Oldeholtpade?

Waarom mijn woning in Oldeholtpade isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf als Energiedirect of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3400, dat betekent een winst van 280 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke werkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hieronder tref je meer info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Hubo, Formido, Praxis, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Mede door subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 20% van de factuur krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Oldeholtpade een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Oldeholtpade. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Oldeholtpade wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oldeholtpade voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Oldeholtpade. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen