Isolatie Spanga

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Spanga? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties zoals de bodem isoleren en isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal lees je uitgebreide informatie over isolatie Spanga. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als de spouwmuur isoleren en energiebespaarlening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-spanga-8482

 • Hoog rendement
 • Een gezond klimaat in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Minder geluid van buiten
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8482
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Spanga te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Spanga is voordeling (rond de € 980 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €240 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De kosten zijn ongeveer €1750 en de potentiële besparing ligt op €245 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Spanga kost zo’n €5350. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1060. De besparing loopt op tot €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Dit levert op ong. €980 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast zien we allerlei rendabele alternatieven. Hierna beschrijven we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Spanga (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en ook een energiezuinige gemeenschap? Woning Spanga isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. Dat komt neer op €1325 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Spanga. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie heb je terugverdiend in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3700)
€715
(€5250)
€1100
(€9850)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€230
(€2100)
€310
(€3150)
Spouwmuur€180
(€1750)
€660
(€2525)
€855
(€3425)
HR++ glas€190
(€2825)
€300
(€3200)
€360
(€4550)
isolatie spanga 8482

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ voor de isolatiespecialist in Spanga?

Waarom mijn woning in Spanga isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier als Greenchoice en Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3375, dat betekent een winst van 255, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze website check je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hubo, Multimate, Hornbach, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Mede door opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa een kwart van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Spanga extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor opties in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Spanga. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door het advies hieronder kom je met een isolatieplan Spanga wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Spanga voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Spanga. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen leiden tot een gezonde leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen