Isolatie Noordwolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Noordwolde? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een investering als isolatie van de garage of isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over isolatie Noordwolde. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolerende raambekleding en stappenplan woningisolatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-noordwolde-8391

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8391
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje tref je de meest rendabele manieren om je woning in Noordwolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Noordwolde is goed te betalen beginnend bij € 850 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €280 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten liggen rond €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 p/jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Noordwolde kost doorgaans €4500. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12000. Daarmee bespaar je zo’n €890 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene interessante oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Noordwolde (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en ook een bewuste wereld? Woning Noordwolde isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 per 12 maanden. Onderstaand komen we met de totale prijs in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Noordwolde. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3050)
€855
(€5800)
€1210
(€9800)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€180
(€2650)
€345
(€3500)
Spouwmuur€250
(€1350)
€470
(€2600)
€800
(€3175)
HR++ glas€205
(€2850)
€270
(€3825)
€440
(€4700)
isolatie noordwolde 8391

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ voor de isolatiespecialist in Noordwolde?

Waarom mijn woning in Noordwolde isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825, dat betekent een winst van 250 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je nuttige informatie over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hubo, Formido, Multimate, Hornbach. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Met hulp van een subsidie wordt een huis isoleren leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Noordwolde een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Noordwolde. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Noordwolde wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Noordwolde voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Noordwolde. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en bespaart veel energie. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen