Isolatie Scherpenzeel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Scherpenzeel? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Via enkele acties zoals schuin dak isoleren en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze pagina vind je diverse informatie over isolatie Scherpenzeel. Je komt meer te weten over vraagstukken over vliering isoleren en condensvorming. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-scherpenzeel-8483

 • Minder energiekosten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8483
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand check jij de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Scherpenzeel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Scherpenzeel is goedkoop beginnend bij € 750 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1975 en de potentiële besparing ligt op €225, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Scherpenzeel kost +/- €5000. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Daarmee bespaar je ongeveer €930 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we nog een aantal interessante uitvoeringen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Scherpenzeel (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en ook een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Scherpenzeel isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. De besparing komt neer op €1425 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Scherpenzeel. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4200)
€605
(€6950)
€1220
(€8950)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€170
(€1700)
€365
(€3450)
Spouwmuur€370
(€925)
€630
(€1950)
€805
(€3125)
HR++ glas€190
(€2600)
€280
(€3200)
€415
(€5375)
isolatie scherpenzeel 8483

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Meer weten over de isolatiespecialist in Scherpenzeel?

Waarom mijn woning in Scherpenzeel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225 en besparen tot €205 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Hierdoor ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze pagina komen we met een samenvatting van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Multimate, Karwei, Hubo, Formido, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Scherpenzeel een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Scherpenzeel. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Scherpenzeel wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Scherpenzeel voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Scherpenzeel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren in een comfortabel leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen