Isolatie Midden-Groningen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Midden-Groningen? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte of isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je uitgebreide informatie over isolatie Midden-Groningen. We gaan aan de slag met vraagstukken over radiatorfolie aanbrengen en warmtelekken. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-midden-groningen-9636

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Beschermt ook tegen brand
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9636
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf tref jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Midden-Groningen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Midden-Groningen is financieel toegankelijk (ongeveer € 880 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De tarieven fluctueren rond de €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 p/jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, steenwol, icynene, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Midden-Groningen kost doorgaans €5850. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12700. De winst is zo’n €910 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we meerdere populaire opties. Hierna beoordelen we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Midden-Groningen (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke samenleving? Woning Midden-Groningen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. Dat is dus al gauw €1400 p/jaar. Op deze website bekijk je de gemiddelde kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Midden-Groningen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3900)
€785
(€5200)
€1080
(€9250)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€175
(€2650)
€370
(€3250)
Spouwmuur€380
(€1725)
€650
(€2300)
€785
(€3100)
HR++ glas€230
(€2500)
€265
(€4300)
€425
(€4625)
isolatie midden-groningen 9636

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Midden-Groningen?

Waarom mijn woning in Midden-Groningen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hierna ontdek je meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Praxis, Hubo, Gamma, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Mede door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 15% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Midden-Groningen extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Midden-Groningen. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Midden-Groningen wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Midden-Groningen voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Midden-Groningen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een lekker warm huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen