Isolatie Meerstad

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Meerstad? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals isolatie van de garage of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je uitgebreide informatie over isolatie Meerstad. We bespreken zaken als isolatie van de schuur en energie besparen tips. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-meerstad-9613

 • Lagere stookkosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9613
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna vind je de meest interessante methodes om een woning in Meerstad te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Meerstad is voordeling (al vanaf € 990 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €195 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De kosten zijn gemiddeld €1850 en de potentiële besparing ligt op €220, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Meerstad kost zo’n €5000. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12600. Het voordeel is plusminus €770 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we nog een aantal vaak toegepaste werkzaamheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest interessante vormen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Meerstad (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of een groenere samenleving? Woning Meerstad isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2250 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Meerstad. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3500)
€585
(€6750)
€1230
(€8600)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€175
(€2000)
€390
(€2800)
Spouwmuur€350
(€1400)
€700
(€2600)
€875
(€3125)
HR++ glas€250
(€2750)
€285
(€3050)
€395
(€4450)
isolatie meerstad 9613

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Meerstad?

Waarom mijn woning in Meerstad isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Tevens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3525 en besparen tot €220 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige activiteiten als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je meer info over het huidige assortiment. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma, Praxis, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Via subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 25% van de kosten zijn terug te vragen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Meerstad een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Meerstad. Ook interessant is de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Meerstad wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Meerstad voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Meerstad. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen