Isolatie Muntendam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Muntendam? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van enkele acties zoals isolatie van de zolder of radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder vind je waardevolle informatie over isolatie Muntendam. Je komt meer te weten over vraagstukken over isolatie van de kruipruimte en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-muntendam-9649

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Snel te plaatsen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9649
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna tref jij de interessantste acties om jouw woning in Muntendam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Muntendam is betaalbaar beginnend bij € 740 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €260 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn ongeveer €1625 en de besparing loopt op tot €235 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Muntendam kost zo’n €5250. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Je profiteert van grofweg €850 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we diverse populaire alternatieven. Hieronder beschrijven we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Muntendam (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of een groenere samenleving? Woning Muntendam isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Muntendam. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3650)
€725
(€6300)
€970
(€8350)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€285
(€1650)
€395
(€3100)
Spouwmuur€195
(€1150)
€630
(€2075)
€935
(€3200)
HR++ glas€210
(€2375)
€265
(€3075)
€360
(€5375)
isolatie muntendam 9649

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

FAQ voor de isolatiespecialist in Muntendam?

Waarom mijn woning in Muntendam isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3475 en besparen tot €275 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide investeringen zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hubo, Karwei, Gamma, Hornbach. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Dankzij een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet een kwart van de onkosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Muntendam een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Muntendam. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Muntendam wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Muntendam voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Muntendam. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen