Isolatie Froombosch

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Froombosch? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Froombosch. Je kunt denken aan items als isolatie van de spouw en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-froombosch-9619

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9619
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop bekijk je de interessantste methodes om je woning in Froombosch te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Froombosch kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 820 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €280 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn zo’n €1825 en de winst ligt rond de €220 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Froombosch kost zo’n €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11100. Je profiteert van zo’n €990 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog enkele mogelijke vormen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Froombosch (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en uiteraard een bewuste samenleving? Woning Froombosch isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 p/jaar. Hieronder ontdek je de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Froombosch. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3600)
€645
(€7400)
€920
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€260
(€1950)
€330
(€2750)
Spouwmuur€190
(€750)
€460
(€1900)
€840
(€3225)
HR++ glas€240
(€2325)
€340
(€3675)
€375
(€5375)
isolatie froombosch 9619

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ voor de isolatiespecialist in Froombosch?

Waarom mijn woning in Froombosch isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €290 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande acties als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze website check je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Formido, Hornbach, Hubo, Karwei. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Door een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 15 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Froombosch een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Froombosch. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Via het advies hieronder creëer je een isolatieplan Froombosch wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Froombosch voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Froombosch. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties leiden tot een gezond binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen