Isolatie Zuidbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zuidbroek? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl ontdek je bruikbare informatie over isolatie Zuidbroek. We bespreken items als buitenmuren isoleren en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zuidbroek-9636

 • Forse besparing mogelijk
 • Een prettig leefklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9636
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje tref je de meest populaire stappen om je woning in Zuidbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zuidbroek is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 710 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €280 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn gemiddeld €1950 en de winst ligt rond de €200, ieder jaar weer. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zuidbroek kost je zo’n €5250. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. Het rendement is al snel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Dit levert op ongeveer €930 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er meerdere rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Zuidbroek (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en ook een duurzame toekomst? Woning Zuidbroek isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. De besparing komt neer op €1375 per jaar. Hierna check je de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Zuidbroek. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3250)
€645
(€4900)
€1180
(€8500)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€245
(€1600)
€305
(€2750)
Spouwmuur€260
(€750)
€440
(€2600)
€935
(€3250)
HR++ glas€240
(€2550)
€265
(€4075)
€355
(€4775)
isolatie zuidbroek 9636

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Zuidbroek?

Waarom mijn woning in Zuidbroek isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3750 en geeft een besparing van €350 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Hierdoor kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Karwei, Formido, Hornbach, Gamma, Praxis. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Met behulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Zuidbroek een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zuidbroek. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Zuidbroek wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Zuidbroek voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Zuidbroek. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een optimaal klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen