Isolatie Kiel-Windeweer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kiel-Windeweer? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via haalbare maatregelen als de buitengevel isoleren of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over isolatie Kiel-Windeweer. Denk aan topics als schuimstrips en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-kiel-windeweer-9605

 • De energienota gaat omlaag
 • Meer warmte en minder vocht
 • Goed voor het milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9605
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek je de populairste stappen om jullie woning in Kiel-Windeweer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kiel-Windeweer kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 810 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn zo’n €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, icynene, dekens, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kiel-Windeweer kost doorgaans €4450. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12900. Het voordeel is om en nabij €990 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder zijn er allerlei mogelijke alternatieven. Hierna benoemen we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kiel-Windeweer (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijkertijd een duurzame gemeenschap? Woning Kiel-Windeweer isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. Dat komt neer op €1350 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Kiel-Windeweer. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3950)
€845
(€6800)
€970
(€9650)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€205
(€2550)
€380
(€2950)
Spouwmuur€330
(€1300)
€580
(€2550)
€895
(€3475)
HR++ glas€245
(€2500)
€290
(€4075)
€445
(€4525)
isolatie kiel-windeweer 9605

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over de isolatiespecialist in Kiel-Windeweer?

Waarom mijn woning in Kiel-Windeweer isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Delta of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Ook geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825 en dat bespaart tot €235 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder komen we met een samenvatting van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Formido, Karwei, Multimate, Hubo, Praxis, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Dankzij een subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Kiel-Windeweer een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Kiel-Windeweer. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Kiel-Windeweer wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kiel-Windeweer voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Kiel-Windeweer. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en veel minder stookkosten. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen