Isolatie Tripscompagnie

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Tripscompagnie? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je uiteenlopende informatie over isolatie Tripscompagnie. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie van verwarmingsbuizen en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-tripscompagnie-9633

 • Besparen op energiekosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Je kunt klein beginnen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9633
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de meest interessante manieren om jouw woning in Tripscompagnie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Tripscompagnie is betaalbaar (vanaf zo’n € 720 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven fluctueren rond de €1925 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Tripscompagnie kost doorgaans €4750. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Dit levert op pakweg €770 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we nog enkele interessante uitvoeringen. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Tripscompagnie (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten of een bewuste gemeenschap? Woning Tripscompagnie isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 per jaar. Hierna check je de hoogte van de investering in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Tripscompagnie. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3200)
€675
(€5900)
€980
(€9550)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€290
(€2400)
€355
(€3150)
Spouwmuur€215
(€1550)
€630
(€1925)
€940
(€3550)
HR++ glas€190
(€2650)
€305
(€4200)
€350
(€4575)
isolatie tripscompagnie 9633

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Tripscompagnie?

Waarom mijn woning in Tripscompagnie isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3250 en geeft een besparing van €245 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande projecten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Formido, Multimate, Gamma, Praxis. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Via subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 25 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Tripscompagnie een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Tripscompagnie. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Tripscompagnie wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn enkel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Tripscompagnie voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Tripscompagnie. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en een significant lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen