Isolatie Meeden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Meeden? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een aantal stappen zoals dubbel glas of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Meeden. Je kunt denken aan vraagstukken over je dak isoleren en spuitisolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-meeden-9651

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Meer controle in de woning
 • Minder impact op het milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9651
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl vind jij de meest populaire onderdelen om jullie woning in Meeden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Meeden is goed te betalen (plusminus € 760 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten variëren rond €1700 en je bespaart al snel €250 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Meeden kost ongeveer €4700. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. De potentiële besparing ligt op €710 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Het rendement is pakweg €790 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast noemen we verscheidene vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hieronder behandelen we de interessantste vormen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Meeden (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en ook een CO-2 reducerende wereld? Woning Meeden isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2950 m3. De besparing komt neer op €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl check je de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Meeden. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4250)
€725
(€5900)
€1170
(€8300)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€295
(€2250)
€385
(€3500)
Spouwmuur€385
(€725)
€660
(€2525)
€845
(€3125)
HR++ glas€225
(€2300)
€340
(€4000)
€410
(€4550)
isolatie meeden 9651

Populaire Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Vragen voor een isolatiespecialist in Meeden?

Waarom mijn woning in Meeden isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Engie en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050, waarbij u een besparing realiseert van €265 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote projecten als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Praxis, Formido, Karwei, Gamma, Hornbach. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Via opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij een kwart van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Meeden een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Meeden. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Meeden wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Meeden voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Meeden. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen