Isolatie Sappemeer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sappemeer? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand lees je nuttige informatie over isolatie Sappemeer. Je komt meer te weten over zaken als de gevel isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-sappemeer-9611

 • Lagere energiekosten
 • Geen vochtproblemen
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Hogere woningwaarde

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9611
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje bekijk je de meest rendabele methodes om jullie woning in Sappemeer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sappemeer is financieel toegankelijk (rond de € 850 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €240 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1850 en het rendement ligt op zo’n €205 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Sappemeer kost ongeveer €4600. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11900. Hiermee bespaar je om en nabij €760 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we allerlei aantrekkelijke opties. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Sappemeer (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en ook een milieuvriendelijke wereld? Woning Sappemeer isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal tref je de verwachte kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Sappemeer. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3900)
€875
(€6200)
€1060
(€8300)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€235
(€2400)
€390
(€3450)
Spouwmuur€290
(€1025)
€440
(€2100)
€805
(€3075)
HR++ glas€240
(€2200)
€300
(€3700)
€375
(€4500)
isolatie sappemeer 9611

Populaire Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Meer weten over de isolatiespecialist in Sappemeer?

Waarom mijn woning in Sappemeer isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800 en geeft een besparing van €205 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Multimate, Hornbach, Hubo, Praxis, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Via een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Sappemeer een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Sappemeer. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Sappemeer wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Sappemeer voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Sappemeer. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren in een gezond binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen