Isolatie Tynaarlo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Tynaarlo? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Tynaarlo. We zoomen in op vraagstukken over isolerende raamfolie en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-tynaarlo-9482

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Voor klein en groot budget
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9482
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna check je de meest toegepaste methodes om je woning in Tynaarlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tynaarlo kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 800 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn gemiddeld €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €215 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Tynaarlo kost +/- €5250. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Het rendement is al snel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11100. Je profiteert van ongeveer €840, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er allerlei rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf vermelden we de populairste opties.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Tynaarlo (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Tynaarlo isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2900 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 (jaarlijks). Op deze website bekijk je de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Tynaarlo. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3300)
€635
(€6400)
€1210
(€9700)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€245
(€2550)
€315
(€2800)
Spouwmuur€180
(€1200)
€440
(€2550)
€785
(€3625)
HR++ glas€200
(€2900)
€285
(€3350)
€380
(€5400)
isolatie tynaarlo 9482

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Tynaarlo?

Waarom mijn woning in Tynaarlo isoleren?

Een goede woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775, dat betekent een winst van 220, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige projecten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. In de box hieronder lees je praktische info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Karwei, Hubo, Praxis, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tynaarlo

Met behulp van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de factuur mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Tynaarlo extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tynaarlo.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Tynaarlo
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Tynaarlo. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Tynaarlo wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Tynaarlo voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Tynaarlo. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een aangename warme woning en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen