Isolatie Woudbloem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Woudbloem? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een aantal stappen als bijv. de binnengevel isoleren of schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna tref je handige informatie over isolatie Woudbloem. Je komt meer te weten over onderwerpen als het dak isoleren en R-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-woudbloem-9618

 • Besparen op energierekening
 • Een prettige leefomgeving
 • Goed voor het klimaat
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9618
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina check jij de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Woudbloem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Woudbloem is betaalbaar (vanaf ongeveer € 890 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €295 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De prijzen variëren rond €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, folie, steenwol, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Woudbloem kost ongeveer €5650. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Het rendement is ong. €860 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog een aantal mogelijke opties. Hieronder beschrijven we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Woudbloem (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en een CO-2 reducerende toekomst? Woning Woudbloem isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2150 m3. Dat komt neer op €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna vind je de kosten (bij benadering) in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Woudbloem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3350)
€865
(€6700)
€1140
(€8550)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€270
(€2000)
€385
(€3150)
Spouwmuur€230
(€1675)
€640
(€2250)
€895
(€3050)
HR++ glas€220
(€1975)
€325
(€3800)
€400
(€4850)
isolatie woudbloem 9618

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Woudbloem?

Waarom mijn woning in Woudbloem isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse projecten zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je nuttige informatie over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Formido, Gamma, Hornbach, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Door de ondersteuning van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Woudbloem een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Woudbloem. Ook interessant is de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Woudbloem wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Woudbloem voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Woudbloem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een aangename leefomgeving en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen