Isolatie Hellum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hellum? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl komen we met uitgebreide informatie over isolatie Hellum. Je kunt denken aan onderwerpen als je dak isoleren en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hellum-9627

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9627
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna vind jij de meest populaire methodes om jullie woning in Hellum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hellum is goed te betalen beginnend bij € 970 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €295 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €1725 en je bespaart al snel €270 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hellum kost je zo’n €5450. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Hiermee bespaar je zo’n €920 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we nog enkele vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna bediscussiëren we de meest interessante alternatieven.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Hellum (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of wellicht een bewuste toekomst? Woning Hellum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. Dat komt neer op €800 per jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de totale kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Hellum. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3400)
€815
(€6150)
€930
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€255
(€2050)
€330
(€3400)
Spouwmuur€205
(€1000)
€440
(€2450)
€865
(€3675)
HR++ glas€215
(€2450)
€285
(€4300)
€445
(€5350)
isolatie hellum 9627

Interessante Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hellum?

Waarom mijn woning in Hellum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700 en besparen tot €225 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse investeringen zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Hubo, Multimate, Karwei, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Door een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 20% van de factuur mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Hellum een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Hellum. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het advies hieronder creëer je een isolatieplan Hellum wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Hellum voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Hellum. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een gezond wooncomfort en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen