Isolatie Kropswolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kropswolde? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Onderstaand vind je uitgebreide informatie over isolatie Kropswolde. Je komt meer te weten over items als plat dak isoleren en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-kropswolde-9606

 • Veel geld besparen
 • Een optimaal wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9606
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf zie je de meest populaire methodes om jullie woning in Kropswolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kropswolde is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 890 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De kosten zijn zo’n €1825 en het bespaart circa €250 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kropswolde kost ongeveer €5650. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. Het rendement is al snel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Hiermee bespaar je pakweg €840 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we diverse interessante uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kropswolde (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende samenleving? Woning Kropswolde isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 op jaarbasis. Onderstaand bekijk je de verwachte kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Kropswolde. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3100)
€575
(€7300)
€930
(€8600)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€295
(€2650)
€320
(€3550)
Spouwmuur€290
(€1025)
€470
(€2675)
€825
(€3675)
HR++ glas€250
(€2775)
€335
(€3975)
€395
(€4625)
isolatie kropswolde 9606

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Kropswolde?

Waarom mijn woning in Kropswolde isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder als Energiedirect of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3400 en geeft een besparing van €340 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Hierdoor check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige projecten als isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website komen we met praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij bekende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Karwei, Formido, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Door de ondersteuning van een subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 20% van de kosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Kropswolde een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Kropswolde. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met behulp van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Kropswolde wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kropswolde voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Kropswolde. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen