Isolatie Kolham

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kolham? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Kolham. We gaan aan de slag met topics als de schuur isoleren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-kolham-9616

 • Interessante terugverdientijd
 • Weinig last meer van vocht
 • U stoot minder CO2 uit
 • Minder geluid van buiten
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9616
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje bekijk jij de populairste werkzaamheden om jullie woning in Kolham te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kolham is goed te betalen (vanaf ongeveer € 920 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, glaswol, icynene, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Kolham kost doorgaans €5500. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Hiermee bespaar je plusminus €800 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we nog meer rendabele vormen. Hierna behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Kolham (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke samenleving? Woning Kolham isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. Dat komt neer op €1125 per jaar. Op deze pagina calculeren we de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Kolham. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3550)
€715
(€5200)
€1030
(€9100)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€295
(€2300)
€370
(€3050)
Spouwmuur€195
(€1625)
€690
(€2100)
€875
(€3100)
HR++ glas€210
(€1825)
€275
(€3950)
€420
(€4900)
isolatie kolham 9616

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Kolham?

Waarom mijn woning in Kolham isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3150 en besparen tot €350, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Zo ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Multimate, Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Met hulp van een subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 20 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Kolham een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Kolham. Andere opties zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kolham wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kolham voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Kolham. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen