Isolatie Stadskanaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Stadskanaal? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Stadskanaal. We gaan aan de slag met thema’s als tochtbanden en houtwol isolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-stadskanaal-9501

 • Lagere stookkosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Ook akoestische isolatie
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9501
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Verderop achterhaal jij de populairste manieren om een woning in Stadskanaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Stadskanaal is voordeling (rond de € 880 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €195 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €250 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Stadskanaal kost +/- €5650. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11400. Hiermee bespaar je zo’n €890 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verschillende aantrekkelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf bespreken we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Stadskanaal (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een groenere toekomst? Woning Stadskanaal isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna vind je de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Stadskanaal. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3600)
€765
(€6850)
€1060
(€8800)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€275
(€2350)
€330
(€3000)
Spouwmuur€325
(€1375)
€430
(€2250)
€830
(€3675)
HR++ glas€220
(€1850)
€335
(€4100)
€400
(€4650)
isolatie stadskanaal 9501

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Stadskanaal?

Waarom mijn woning in Stadskanaal isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3050 en geeft een besparing van €250 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op die manier kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. In de box hieronder tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach, Formido, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stadskanaal

Door gebruik te maken van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Stadskanaal een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.stadskanaal.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Stadskanaal
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Stadskanaal. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Stadskanaal wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Stadskanaal voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Stadskanaal. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen