Isolatie Noordbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Noordbroek? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals je spouwmuur isoleren en isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over isolatie Noordbroek. Denk aan vraagstukken over tochtbanden en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-noordbroek-9635

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Einde van vochtproblemen
 • CO2 uitstoot beperken
 • Voor elk budget
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9635
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek jij de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Noordbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Noordbroek is goedkoop (vanaf € 850 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen fluctueren rond de €1775 en het resultaat is zo’n €285 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, folie, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Noordbroek kost plusminus €4800. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. De besparing loopt op tot €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. De winst is circa €930 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er verschillende rendabele alternatieven. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Noordbroek (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Woning Noordbroek isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. De besparing komt neer op €1300 op jaarbasis. Hierna komen we met de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Noordbroek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3700)
€665
(€7250)
€1190
(€8600)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€230
(€2000)
€355
(€2850)
Spouwmuur€375
(€1275)
€620
(€2500)
€905
(€3025)
HR++ glas€225
(€2700)
€290
(€4150)
€390
(€4950)
isolatie noordbroek 9635

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Noordbroek?

Waarom mijn woning in Noordbroek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Essent en Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900, dat betekent een winst van 350 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. In de box hieronder tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Hubo, Karwei, Formido, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Mede door (regionale) subsidies wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 20 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Noordbroek een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Noordbroek. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Noordbroek wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Noordbroek voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Noordbroek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen