Isolatie Foxhol

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Foxhol? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals buitenmuren isoleren of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl tref je handige informatie over isolatie Foxhol. Bijvoorbeeld onderwerpen als binnenmuren isoleren en purschuim. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-foxhol-9607

 • Minder energiekosten
 • Controle over de temperatuur
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Minder last van ongedierte
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9607
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de populairste werkzaamheden om jouw woning in Foxhol te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Foxhol is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 830 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €270 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven variëren rond €1600 en de besparing loopt op tot €210 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Foxhol kost +/- €4850. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Hiermee bespaar je zo’n €970 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verschillende vaak toegepaste vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Foxhol (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en een CO-2 reducerende samenleving? Woning Foxhol isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2150 m3. De besparing komt neer op €1450 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl tref je de totale kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Foxhol. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3150)
€685
(€6350)
€1190
(€9350)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€195
(€2100)
€300
(€3200)
Spouwmuur€390
(€1175)
€450
(€2100)
€805
(€3450)
HR++ glas€205
(€2650)
€325
(€3450)
€420
(€5025)
isolatie foxhol 9607

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Foxhol?

Waarom mijn woning in Foxhol isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier als Essent of NLE, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875 en dat levert gemiddeld op €325 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Dan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. In de box hieronder komen we met kort & bondige info over de meest populaire soorten. Te koop bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo, Multimate. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Met behulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 15 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Foxhol een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor opties in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Foxhol. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Foxhol wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Foxhol voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Foxhol. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een prettig leefklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen