Isolatie Luddeweer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Luddeweer? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen als tussenwanden isoleren of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je handige informatie over isolatie Luddeweer. We bespreken topics als spouwmuren isoleren en spouwanker. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-luddeweer-9624

 • Een structureel lagere energierekening
 • Bescherm tegen vocht
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9624
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina ontdek je de interessantste manieren om jouw woning in Luddeweer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Luddeweer is interessant (vanaf ongeveer € 930 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €240 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De prijzen zijn gemiddeld €1650 en het bespaart circa €265 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Luddeweer kost plusminus €4550. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. De potentiële besparing ligt op €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Daarmee bespaar je ong. €880 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog een aantal populaire vormen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Luddeweer (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een groenere samenleving? Woning Luddeweer isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 (jaarlijks). Op deze pagina check je de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Luddeweer. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3200)
€695
(€6150)
€910
(€9300)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€245
(€2150)
€365
(€3350)
Spouwmuur€335
(€1625)
€580
(€2425)
€850
(€3450)
HR++ glas€200
(€2575)
€335
(€4200)
€415
(€5150)
isolatie luddeweer 9624

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen voor een isolatiespecialist in Luddeweer?

Waarom mijn woning in Luddeweer isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Delta en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en besparen tot €265, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote projecten zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Praxis, Formido, Hornbach, Karwei, Gamma. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Mede door opties voor subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Luddeweer een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor de status in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Luddeweer. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Luddeweer wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dubbel glas, gammele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Luddeweer voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Luddeweer. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen