Isolatie Borger-Odoorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Borger-Odoorn? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Door middel van een isolatiemaatregel als het dak isoleren of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl bekijk je waardevolle informatie over isolatie Borger-Odoorn. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals schuimstrips en condensvorming. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-borger-odoorn-9531

 • Besparen op energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Goed voor het milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9531
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind je de meest populaire manieren om een woning in Borger-Odoorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Borger-Odoorn kan erg voordelig (plusminus € 980 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €245 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn ongeveer €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Borger-Odoorn kost zo’n €4650. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Het rendement is al snel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Hiermee bespaar je grofweg €990 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we diverse rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest rendabele opties.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Borger-Odoorn (april 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Woning Borger-Odoorn isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. Dat is dus al gauw €950 (jaarlijks). Hierna check je de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Borger-Odoorn. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3400)
€725
(€6100)
€1080
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€255
(€2400)
€345
(€3300)
Spouwmuur€215
(€1550)
€660
(€1950)
€825
(€3350)
HR++ glas€220
(€2975)
€275
(€3475)
€385
(€5050)
isolatie borger-odoorn 9531

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Petralana

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Borger-Odoorn?

Waarom mijn woning in Borger-Odoorn isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3400, waarbij u een besparing realiseert van €320 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende investeringen als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna check je kort & bondige info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Formido, Hubo, Gamma, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Met hulp van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 25 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Borger-Odoorn een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor opties in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Borger-Odoorn. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Borger-Odoorn wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Borger-Odoorn voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Borger-Odoorn. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en je verbruikt minder energie. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen