Isolatie Slochteren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Slochteren? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak en deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna check je uiteenlopende informatie over isolatie Slochteren. We staan stil bij topics als de zolder isoleren en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-slochteren-9621

 • Besparen op energierekening
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder last van ongedierte
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9621
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina bekijk jij de populairste manieren om jouw woning in Slochteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Slochteren is goed te betalen (ongeveer € 800 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen fluctueren rond de €1675 en het resultaat is zo’n €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, dekens, glaswol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Slochteren kost plusminus €5700. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Daarmee bespaar je plusminus €760, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zien we meerdere rendabele opties. Hieronder vermelden we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Slochteren (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijk een bewuste gemeenschap? Woning Slochteren isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2125 m3. Dat is dus al gauw €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina ontdek je de totale prijs in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Slochteren. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3200)
€685
(€6250)
€1030
(€8950)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€185
(€2300)
€380
(€3250)
Spouwmuur€310
(€800)
€590
(€2700)
€940
(€3275)
HR++ glas€215
(€2000)
€285
(€4150)
€385
(€5025)
isolatie slochteren 9621

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ voor de isolatiespecialist in Slochteren?

Waarom mijn woning in Slochteren isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder als Engie en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Overigens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Praxis, Gamma, Karwei, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Door gebruik te maken van een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg een kwart van de kosten kan je terugvorderen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Slochteren een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Slochteren. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Slochteren wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, oude muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Slochteren voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Slochteren. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal leefklimaat en een fors lagere energierekening. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen