Isolatie Lageland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lageland? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld vloerisolatie en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal komen we met nuttige informatie over isolatie Lageland. Dit kan gaan om thema’s als isolatie van deuren en subsidie Isolatie mei 2024. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-lageland-9623

 • Hoog rendement
 • Een prettig wooncomfort
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Minder geluid van buiten
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9623
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna achterhaal je de meest toegepaste acties om jullie woning in Lageland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lageland is goed te betalen (al vanaf +/- € 830 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €250 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €220, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Lageland kost gemiddeld €4600. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Dit levert op pakweg €890 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast noemen we allerlei aantrekkelijke uitvoeringen. Hieronder vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Lageland (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Lageland isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2250 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal check je de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Lageland. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3150)
€735
(€6300)
€1230
(€9600)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€235
(€2200)
€370
(€3300)
Spouwmuur€200
(€1450)
€510
(€2750)
€815
(€3275)
HR++ glas€220
(€1950)
€295
(€3100)
€415
(€5025)
isolatie lageland 9623

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Lageland?

Waarom mijn woning in Lageland isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325, dat betekent een winst van 315 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis, Multimate, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Door een subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij een kwart van de kosten mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Lageland een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Lageland. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lageland wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Lageland voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Lageland. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen