Isolatie Harkstede

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Harkstede? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een investering zoals isolatie buitenkant gevel en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna lees je handige informatie over isolatie Harkstede. Bijvoorbeeld topics als isolatie van binnenmuren en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-harkstede-9617

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Minder tocht in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9617
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf check jij de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Harkstede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Harkstede is aantrekkelijk (al vanaf € 770 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten bedragen zo’n €1875 en het resultaat is zo’n €285 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, steenwol, icynene, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Harkstede kost je zo’n €4700. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1170. De besparing loopt op tot €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Daarmee bespaar je circa €770 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verschillende vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hierna bespreken we de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Harkstede (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een duurzame wereld? Woning Harkstede isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €925 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal bekijk je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Harkstede. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3300)
€605
(€5650)
€1180
(€9800)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€215
(€1900)
€320
(€3200)
Spouwmuur€190
(€1175)
€740
(€2800)
€945
(€3375)
HR++ glas€225
(€2900)
€280
(€3525)
€365
(€4425)
isolatie harkstede 9617

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Harkstede?

Waarom mijn woning in Harkstede isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Nuon, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3750, dat betekent een winst van 255 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hieronder lees je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Formido, Karwei, Multimate, Hubo, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Met behulp van een subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 15% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Harkstede extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Harkstede. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Harkstede wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Harkstede voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Harkstede. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen