Isolatie Tjuchem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Tjuchem? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als bijv. bodemisolatie of isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna tref je nuttige informatie over isolatie Tjuchem. Je komt meer te weten over thema’s als plat dak isoleren en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-tjuchem-9939

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een prettige leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9939
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand vind jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Tjuchem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Tjuchem is voordeling (rond de € 970 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn zo’n €1650 en je bespaart al snel €250 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Tjuchem kost +/- €5650. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1090. De besparing loopt op tot €720 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12700. Het rendement is zo’n €920 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er verschillende aantrekkelijke opties. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Tjuchem (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijk een energiezuinige wereld? Woning Tjuchem isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 op jaarbasis. Hierna check je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Tjuchem. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3550)
€805
(€4600)
€1080
(€9600)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€180
(€2000)
€320
(€3500)
Spouwmuur€340
(€1650)
€750
(€2100)
€810
(€3475)
HR++ glas€250
(€2725)
€265
(€3725)
€405
(€5125)
isolatie tjuchem 9939

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Tjuchem?

Waarom mijn woning in Tjuchem isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3850 en geeft een besparing van €330, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. In de box hieronder bekijk je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Gamma, Multimate, Hubo, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Met hulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 25 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Tjuchem een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Tjuchem. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Tjuchem wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Tjuchem voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Tjuchem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een prettig leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen