Isolatie Waterhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Waterhuizen? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren en tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina komen we met diverse informatie over isolatie Waterhuizen. Je leest uitvoerig over topics als buisisolatie en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-waterhuizen-9609

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Minder tocht in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Een warmere én stillere woning
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9609
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand lees jij de meest rendabele toepassingen om een woning in Waterhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Waterhuizen is goed te betalen (al vanaf € 930 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten liggen rond €1700 en je bespaart al snel €190 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Waterhuizen kost gemiddeld €4650. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13500. Het voordeel is om en nabij €810 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we verscheidene vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hieronder vermelden we de populairste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Waterhuizen (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of een bewuste maatschappij? Woning Waterhuizen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. Dat komt neer op €1175 p/jaar. Hierna vind je de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Waterhuizen. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3350)
€725
(€7450)
€970
(€8250)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€270
(€2100)
€375
(€3500)
Spouwmuur€285
(€1400)
€460
(€2775)
€825
(€3225)
HR++ glas€190
(€2875)
€260
(€3275)
€355
(€5100)
isolatie waterhuizen 9609

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

FAQ voor de isolatiespecialist in Waterhuizen?

Waarom mijn woning in Waterhuizen isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3100 en dat levert gemiddeld op €260 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Te koop bij de betere bouwmarkt als Multimate, Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma, Formido. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Via (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 20% van de factuur kan je terugvragen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Waterhuizen een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor de status in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Waterhuizen. Ook interessant is de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Waterhuizen wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Waterhuizen voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Waterhuizen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen