Isolatie Westerbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Westerbroek? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren of tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Westerbroek. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de spouw en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-westerbroek-9608

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Beschermt ook tegen brand
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9608
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje tref jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Westerbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Westerbroek is interessant (al vanaf € 790 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn ongeveer €1725 en de besparing loopt op tot €200, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Westerbroek kost zo’n €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Je profiteert van grofweg €820, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er diverse populaire alternatieven. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest rendabele opties.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Westerbroek (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiezuinige maatschappij? Woning Westerbroek isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. Dat komt neer op €1275 per jaar. Op deze pagina vind je de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Westerbroek. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3650)
€885
(€4850)
€1200
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€265
(€2400)
€315
(€3250)
Spouwmuur€380
(€1650)
€620
(€1950)
€930
(€3150)
HR++ glas€230
(€2100)
€310
(€3425)
€435
(€5050)
isolatie westerbroek 9608

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Westerbroek?

Waarom mijn woning in Westerbroek isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Engie of Oxxio, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3750 en besparen tot €350, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige activiteiten als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Onderstaand bekijk je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Formido, Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Mede door opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Westerbroek een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Westerbroek. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Met het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Westerbroek wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Westerbroek voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Westerbroek. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden jou een aangename leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen