Isolatie Siddeburen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Siddeburen? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren of isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna ontdek je belangrijke informatie over isolatie Siddeburen. We bespreken topics als isolerende deuren en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-siddeburen-9628

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Speciale groene leningen
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9628
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl tref je de meest populaire stappen om jullie woning in Siddeburen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Siddeburen is betaalbaar (ongeveer € 990 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €255 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De prijzen zijn ongeveer €1850 en het resultaat is zo’n €220 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Siddeburen kost +/- €5000. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1220. De besparing loopt op tot €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Dit levert op ong. €800 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we nog een aantal mogelijke alternatieven. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest interessante opties.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Siddeburen (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Woning Siddeburen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2300 m3. De besparing komt neer op €800 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal check je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Siddeburen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3650)
€785
(€4750)
€910
(€9300)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€295
(€1800)
€400
(€3000)
Spouwmuur€175
(€1450)
€570
(€2750)
€800
(€3050)
HR++ glas€200
(€2675)
€330
(€3050)
€380
(€5225)
isolatie siddeburen 9628

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Siddeburen?

Waarom mijn woning in Siddeburen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3400 en geeft een besparing van €320 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande klussen als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Via (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 25% van de factuur mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Siddeburen een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Siddeburen. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Siddeburen wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Siddeburen voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Siddeburen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimaal leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen