Isolatie Steendam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Steendam? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je nuttige informatie over isolatie Steendam. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolerende raamfolie en condensvorming. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-steendam-9629

 • Hoog rendement
 • Weinig last meer van vocht
 • Een verantwoorde keuze
 • Minder storende geluiden
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9629
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn solide geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina zie je de meest interessante werkzaamheden om je woning in Steendam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Steendam is betaalbaar beginnend bij € 880 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven liggen rond €1925 en de potentiële besparing ligt op €205 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Steendam kost gemiddeld €5300. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. De besparing loopt op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11600. Het rendement is grofweg €890 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we diverse mogelijke vormen. In onderstaande tekst behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Steendam (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en natuurlijk een bewuste gemeenschap? Woning Steendam isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 per 12 maanden. Op deze website berekenen we de kosten (bij benadering) in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Steendam. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3250)
€645
(€6700)
€1020
(€8650)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€185
(€1950)
€395
(€2850)
Spouwmuur€285
(€1675)
€690
(€1900)
€935
(€3375)
HR++ glas€240
(€2100)
€315
(€3950)
€410
(€4875)
isolatie steendam 9629

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

FAQ voor de isolatiespecialist in Steendam?

Waarom mijn woning in Steendam isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij zoals Engie en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000 en dat bespaart tot €210 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Multimate, Gamma, Karwei, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 25% van de factuur mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Steendam een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Steendam. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Steendam wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Steendam voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Steendam. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen