Isolatie Hoogezand

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hoogezand? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Met een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website lees je waardevolle informatie over isolatie Hoogezand. We gaan aan de slag met items als de spouwmuur isoleren en ventilatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hoogezand-9601

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Draag bij aan een milieu
 • Minder last van lawaai van straat
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9601
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl zie je de meest toegepaste stappen om je woning in Hoogezand te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hoogezand is goed te betalen (plusminus € 760 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €235 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260, ieder jaar weer. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hoogezand kost zo’n €5900. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1180. De potentiële besparing ligt op €750 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Daarmee bespaar je ong. €960 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal mogelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst vermelden we de populairste opties.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Hoogezand (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of een energiebewuste samenleving? Woning Hoogezand isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. Dat is dus al gauw €1125 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hoogezand. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3050)
€755
(€4550)
€1170
(€8950)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€275
(€2450)
€375
(€3250)
Spouwmuur€305
(€775)
€490
(€2050)
€810
(€3575)
HR++ glas€210
(€2650)
€335
(€3725)
€390
(€5300)
isolatie hoogezand 9601

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hoogezand?

Waarom mijn woning in Hoogezand isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3175, dat betekent een winst van 280 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar check je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Formido, Karwei, Gamma, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Hoogezand een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Hoogezand. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Hoogezand wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hoogezand voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Hoogezand. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een prettig wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen