Isolatie Regio Groningen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Groningen? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Middels een paar maatregelen zoals de binnengevel isoleren en radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand lees je diverse informatie over isolatie Groningen. Denk aan vraagstukken over muren isoleren en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-groningen-groningen

  • Interessante terugverdientijd
  • Einde van vochtproblemen
  • Woning verwarmen met respect voor milieu
  • Ook akoestische isolatie
  • Stap 1 voor een gasvrije woning

Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek je de meest populaire toepassingen om jullie woning in Groningen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Groningen kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 820 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €285 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, dekens, folie, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Groningen kost +/- €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1100. De potentiële besparing ligt op €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11700. Hiermee bespaar je plusminus €780, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we nog een aantal alternatieve alternatieven. Hieronder praten we over de populairste werkzaamheden.

  • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
  • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
  • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
  • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
  • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!

Bekijk alle mogelijkheden in Appingedam, De Marne, Delfzijl, Eemsmond, Groningen, Grootegast, Haren, Leek, Loppersum, Marum, Midden-Groningen, Oldambt, Oss, Pekela, Stadskanaal, Ten Boer, Veendam, Westerwolde, Winsum, Zuidhorn, Zuidplas.