Isolatie Overschild

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Overschild? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals isolatie van de binnengevel en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze pagina vind je waardevolle informatie over isolatie Overschild. Dit kan gaan om items als tochtprofielen en verschillende materialen. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-overschild-9625

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Verantwoorde investering
 • Minder last van ongedierte
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9625
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina lees jij de meest populaire acties om jouw woning in Overschild te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Overschild is goed te betalen beginnend bij € 840 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €235 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn ongeveer €1650 en het rendement ligt op zo’n €275 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Overschild kost plusminus €4750. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. De potentiële besparing ligt op €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12900. Dit levert op ong. €920 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er meerdere populaire opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de interessantste vormen.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Overschild (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Woning Overschild isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2400 m3. De besparing komt neer op €1275 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl check je de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Overschild. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€765
(€5900)
€980
(€8550)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€175
(€2050)
€310
(€3300)
Spouwmuur€360
(€750)
€480
(€2650)
€940
(€3350)
HR++ glas€230
(€2575)
€275
(€4125)
€420
(€4650)
isolatie overschild 9625

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ voor de isolatiespecialist in Overschild?

Waarom mijn woning in Overschild isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625, waarbij u een besparing realiseert van €295 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je praktische info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Karwei, Praxis, Multimate, Formido. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Groningen

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Overschild een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.midden-groningen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Groningen
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Overschild. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Met tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Overschild wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Overschild voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Overschild. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een gezonde leefomgeving en flink lagere energiekosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen