Isolatie Dongeradeel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Dongeradeel? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie en deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website lees je uiteenlopende informatie over isolatie Dongeradeel. Je kunt denken aan zaken als isolatie van binnenmuren en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-dongeradeel-9101

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Geen vochtproblemen
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Geluidswerende werking
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9101
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand vind jij de meest rendabele toepassingen om een woning in Dongeradeel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dongeradeel is interessant (ongeveer € 860 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €255 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €250 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Dongeradeel kost zo’n €5150. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1080. Het rendement is al snel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Je profiteert van plusminus €870 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we meerdere interessante vormen. Hierna bediscussiëren we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Dongeradeel (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en een groenere gemeenschap? Woning Dongeradeel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2525 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 per jaar. Op deze website tref je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Dongeradeel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3500)
€705
(€6650)
€1200
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€270
(€2100)
€360
(€3150)
Spouwmuur€335
(€1575)
€630
(€2425)
€825
(€3425)
HR++ glas€205
(€2200)
€260
(€3650)
€425
(€4525)
isolatie dongeradeel 9101

Interessante Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Meer weten over de isolatiespecialist in Dongeradeel?

Waarom mijn woning in Dongeradeel isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975, waarbij u een besparing realiseert van €345 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Karwei, Hornbach, Multimate, Praxis, Hubo. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Door subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 20 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Dongeradeel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor opties in juli 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Dongeradeel. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Dongeradeel wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Dongeradeel voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Dongeradeel. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal wooncomfort en een significant lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen