Isolatie Morra

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Morra? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen zoals de kruipruimte isoleren of schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie over isolatie Morra. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals tochtwering en de groene lening. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-morra-9135

 • Aantrekkelijk rendement
 • Temperatuur in eigen hand
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Interessante energiebespaarlening
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9135
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check je de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Morra te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Morra is voordeling (vanaf plusminus € 820 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €200 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €230 p/jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Morra kost plusminus €5650. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Je profiteert van ong. €990, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we verschillende populaire mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Morra (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Woning Morra isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Morra. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3150)
€605
(€6950)
€1040
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€260
(€1650)
€385
(€2750)
Spouwmuur€265
(€1450)
€480
(€1950)
€810
(€3600)
HR++ glas€205
(€2525)
€315
(€4175)
€390
(€4800)
isolatie morra 9135

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Vragen voor een isolatiespecialist in Morra?

Waarom mijn woning in Morra isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Greenchoice of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675 en dat bespaart tot €315 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor ziet u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hieronder vind je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Formido, Hornbach, Praxis, Multimate, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Morra extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Morra. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Morra wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Morra voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Morra. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen