Isolatie Tytsjerksteradiel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Tytsjerksteradiel? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een investering als je dak isoleren of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je handige informatie over isolatie Tytsjerksteradiel. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van de bodem en cellulose isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-tytsjerksteradiel-9091

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder last van trek en tocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9091
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand bekijk jij de meest interessante methodes om een woning in Tytsjerksteradiel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tytsjerksteradiel is financieel toegankelijk (plusminus € 740 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten liggen rond €1950 en de besparing loopt op tot €205 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, folie, steenwol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Tytsjerksteradiel kost doorgaans €5300. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. Het rendement is al snel €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12700. Het rendement is pakweg €810 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0kennen we allerlei aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Tytsjerksteradiel (juli 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en tegelijk een bewuste samenleving? Woning Tytsjerksteradiel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. Dat is dus al gauw €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand ontdek je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Tytsjerksteradiel. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3250)
€885
(€7050)
€1090
(€8750)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€250
(€1950)
€335
(€3250)
Spouwmuur€385
(€1025)
€500
(€2775)
€835
(€3650)
HR++ glas€210
(€2525)
€315
(€3600)
€410
(€4550)
isolatie tytsjerksteradiel 9091

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ voor de isolatiespecialist in Tytsjerksteradiel?

Waarom mijn woning in Tytsjerksteradiel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice of Nuon, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925, dat betekent een winst van 305 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze pagina bekijk je een samenvatting van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Formido, Gamma, Karwei. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tytsjerksteradiel

Via subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 20 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Tytsjerksteradiel extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tytsjerksteradiel.nl voor de status in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tytsjerksteradiel
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Tytsjerksteradiel. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Tytsjerksteradiel wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Tytsjerksteradiel voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Tytsjerksteradiel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen