Isolatie Holwerd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Holwerd? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties als bijv. vliering isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Holwerd. Je leest uitvoerig over topics als triple glas en verschillende materialen. Direct aan de slag? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-holwerd-9151

 • Significant lagere energiekosten
 • Een gezond leefklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9151
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek je de populairste methodes om jouw woning in Holwerd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Holwerd is goedkoop (gemiddeld zo’n € 760 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1700 en het resultaat is zo’n €245 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, icynene, dekens, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Holwerd kost zo’n €5750. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13200. De winst is grofweg €900 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we nog een aantal interessante vormen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Holwerd (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende toekomst? Woning Holwerd isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per 12 maanden. Op deze pagina komen we met de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Holwerd. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4100)
€655
(€5100)
€1010
(€9500)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€290
(€1800)
€390
(€2700)
Spouwmuur€390
(€1650)
€470
(€2575)
€935
(€3350)
HR++ glas€230
(€2975)
€330
(€4200)
€405
(€5150)
isolatie holwerd 9151

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen voor een isolatiespecialist in Holwerd?

Waarom mijn woning in Holwerd isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf als Engie en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225 en dat levert gemiddeld op €255 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide klussen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Onderstaand lees je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Formido, Gamma, Hubo, Praxis, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dongeradeel

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg een kwart van de factuur mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Holwerd een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dongeradeel.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Dongeradeel
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Holwerd. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Holwerd wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Holwerd voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Holwerd. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen dragen bij aan een aangenaam warm huis en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen